Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

2996 21 απεργια

Αριθμ. Πρωτ.:3006 Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία 28 Φεβρουαρίου

Απεργούμε για τις ζωές μας!

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ , ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.

Ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που κόστισε την ζωή 57 νέων ανθρώπων οι κύριοι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές αμέλειες παραμένουν ατιμώρητοι. Το έγκλημα των Τεμπών είναι αποτέλεσμα ολιγωριών και παραλήψεων των τελευταίων κυβερνήσεων, της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα μας, που βάζει απροκάλυπτα το κέρδος πάνω από τις ζωές των πολιτών.

apergia 28 feb 2024

Η απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου έρχεται να συναντηθεί με τους αγώνες των φοιτητών για δημόσια δωρεάν ανώτατη παιδεία, των εργαζομένων καταναλωτών για να μπει φρένο στην άνοδο των τιμών των αγαθών και στα κέρδη των καρτέλ που πνίγουν καθημερινά το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, των εργαζομένων στην υγεία ενάντια στην υποβάθμιση και στην υποστελέχωση ώστε να παραμείνει η υγεία δημόσιο αγαθό , με το δίκαιο αγώνα των αγροτών, των εργαζομένων για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις μισθών.

Κάθε εργαζόμενος/η που εργάζεται στις περιοχές (όπως Αττικής, Πατρών κ.α.) που τα εργατικά κέντρα έχουν προκήρυξη απεργία στις Τετάρτη 28 Φλεβάρη επιβάλλεται να συμμετέχει σε αυτήν και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ

Ο  Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας